onsdag 19 mars 2008

Kohandel (eller var det hästhandel?)

På en restaurang här i Strömsund har det i många år hängt en tavla som jag alltid känt ett stort habegär till. En del gånger har jag tänkt ta mod till mig att fråga om den är till salu, men vaddå, antingen är den till salu och jättedyr eller så är den inte det och det blir lite märkligt att fråga om inredningen går att köpa på samma sätt som dagens lunch...

För en tid sedan såg jag att tavlan var borta och kände omedelbart rejäl ånger över att jag INTE frågat och nu hade någon annan varit modigare och gått hem med talvan eller så var den så värdelös att de helt enkelt slängt den...

Idag åt vi lunch på nämnda restaurang och när jag gick tillbaka med Arvids barnstol så är den plötsligt där! Den hade förpassats till bakersta delen av restaurangen och den här gången tänkte jag inte tveka!

Döm om ägarnas förvåning då jag frågar om tavlan är till salu. Först förstod de inte vilken jag menade, sen hämtade de den och putsade av den och sen FICK JAG DEN!!!! Helt gratis!

Men de beklagade att det blev lite tomt efter den så jag lovade att åka hem och leta i mitt tavelgalleri (ja, min pappa har orsakat att jag faktiskt äger ett sån't) för att hitta en lämplig ersättare.

Simon och hans kusin bara skrattade åt det hela och konstaterade att de skulle ha med sig mig nästa gång de ville göra en bra affär.... :)

Utmaning till er som bor i Strömsund - vilken är restaurangen?

5 kommentarer:

Camilla sa...

Nej, Annika, DU får inte gissa...! ;)

elin sa...

hmmm, jag har ingen större koll på resturanginredning i ström men jag gissar på hörnet.
Vad vann jag?

Camilla sa...

Nope!

Sofie sa...

jag tror att det är på antingen mickeys (den nere vid bussstationen.. om den heter mickeys?) eller på hotell nordica? :)

camilla sa...

nope!