tisdag 25 september 2012

Tanne - pannkaka och förvåning

LA:3, förvänd höger andra bågen, Strömsunds Ridklubb 120811

I lördags var vi på Tanne och tävlade två klasser, först LA:3 och sen MsvC:1. Eftersom domarna där är kända för att vara lite mindre generös med poängen så hade jag som mål att nå 52 % i LA:3 och 50 % i MsvC:1.

Spirre kändes sådär på framridningen. Egentligen inga problem men han var inte lika framåt som sist. Programmet gick dock rätt bra, han hade inte något av schvungen han haft på senaste tiden och därför blev längningarna inte så bra, men däremot var galopperna bättre och vi lyckades få en 6:a på förvända högergaloppen! Det var det absolut bästa jag tog med mig från den här dagen! :) Dessutom fungerar äntligen skänkelvikningarna igen och vi tog 6:or på båda, också skönt! Fick 53,78 % och var mycket nöjd med det även om jag hade önskat att det känts bättre i ridningen.

Till msv så red jag fram rejält och Spirre laddade på och jag kände att det nog kan bli bra. La ifrån mig spöt, red in på banan och... pannkaka! Inget att driva fram, fanns liksom ingenting och ingen kontakt där fram. Efter 2-3 moment var jag redo att rida av banan och utgå, men jag är liksom inte den som ger upp så jag red på och det kändes verkligen markbundet och slött, jag orkade inte driva, Spirre hade somnat någonstans på vägen. Kan inte ens minnas att det var något särskilt som kändes bra, möjligen halten och efterföljande ryggning och att skolorna gick hyfsat ändå. Kände när jag red ut att om jag klarade 48 % skulle jag bli förvånad. Och förvånad blev jag - 52,98 %! Att göra det i msv på en riktigt dålig dag och med en något tuffare domare är jag extremt nöjd med, det borde innebära en rejäl höjning på en bra dag! Det enda som var rätt roligt är att Spirre fick en 6:a på gångarterna, vi som har kämpat så med detta!

Så då kan jag summera den här korta tävlingssäsongen efter fem starter att vi med råge har uppnått målet 55 % i LA (58,5% i LA:4) och även knäckt 50 %-målet i MsvC:1 (54,68 %). Känns himla fint, faktiskt, och jag är glad att jag vågade gå upp till LA och medelsvår, tydligen passar det oss som ekipage mycket bättre än programmen med långa transportsträckor, som tex LB:2. LA:4 som är väldigt klurigt passar oss utmärkt och det är nog mitt favoritprogram! :)

Nästa år är målet 60 % i LA och 56 % i msvC. Inför vinterträningen ska Spirre behandlas igen av ET, sen ska vi jobba mer på galoppen och schvungen/bakbensaktiviteten och i övrigt ska han hållas glad och skadefri. :)

Och till alla er som sitter med en udda dressyrras - alla kan gå medelsvår bara man har tålamod och vilja att lägga ner jobbet som behövs!

1 kommentar:

Mariell og Kashmir sa...

Det er så deilig å lese om fremgangene! Spirre er super! Men det er jo du også, som klarer å motivere ham til å gå bedre og bedre!!! Jeg savner fler bilder av dere ;)
Stooor klem fra Mariell