onsdag 14 maj 2008

hittegods

Första söndagen i december skulle vi på julskyltning. Simon letade efter sin plånbok och hittade den inte. Letade lite mer och ännu lite mer och hittade den ändå inte vilket gav upphov till lite panik. I det här läget börjar man fundera - "vad hade jag i plånboken?". Simon insåg att han hade både egna kort OCH företagets kort... Inte bra! För att inte tala om foton på bl.a. mig... :)

Vi letade mer och ännu mer och till slut började vi sansa oss och fundera på vad vi gjort de senaste dagarna och slutligen kom vi till insikten att den måste ha blivit stulen ur bilen på torget när vi parkerat där på fredagkvällen och glömt att låsa bilen. Simon trodde att han mycket väl kunde ha lagt plånboken i framrutan vilket han brukar göra.

Så det var bara att sätta sig och spärra alla kort, ta nya foton för körkortet och vänta på nya kort. Gissa om man har många betalkort! Bensinkort, bankomatkort, VISA-kort, ICA-kort, mfl, mfl. Dessutom inhandlades en ny plånbok långt ifrån lika bra som bikerplånboken som det stod "HARLEY" på... :(

Så blev det nu då varmt i lördags och jag skulle köra trädgårdstraktorn med lövuppsamlaren men den var inparkerad av vår lite större traktor som vi skottar snö med. Simon kör ut den större traktorn och parkerar den ute i ljuset. Han har ju skottat en del med den i vinter men då har det varit mörkt ute. När han nu stiger ur traktorn ser han plötsligt sin gamla plånbok...! Den hade antagligen glidit ur byxfickan och lagt sig fint tillrätta på golvet bredvid sätet.

Och om vi verkligen tänkt efter så snöade det en del den där julskyltningshelgen och Simon VAR ute och skottade, men han trodde väl aldrig att han hade plånboken på sig DÅ... :)

Så kan det gå. Det sägs ju att det som göms i snö kommer upp i tö och även om det inte riktigt stämmer in här så kan man se det rent bildligt iaf.

Inga kommentarer: