lördag 6 augusti 2011

Ko-clinic och dressyrträning

Man kan ju tro att jag inte rider något på hela sommaren men sanningen är nog att jag ridit istället för att blogga!

Efter förra dressyrträningen så har vi jobbat på med att få med yttersidan och stoppa bakbenen på rätt plats. I början blev Spirre fort trött och jag körde bara kortare pass men så småningom har han blivit starkare och det har gått riktigt bra. En vilovecka fick han också då vi var på semester.

Dessutom var vi iväg på ko-clinic på Sannaflokäl'n och det var ju hur kul som helst! Även om inte Spirre tände till sådär jättemycket på kossorna så blev det ändå stadigt bättre och han skötte sig riktigt bra. Nu tror jag inte att vi kommer att satsa på det där men det var en kul "lägerhelg" med trevligt att göra, trevligt sällskap, god mat och underhållning!

Men nu åter till dressyrträningen och förra helgen red vi en tvådagars för T och jobbade fortsatt med att stoppa bakbenen rätt. Fick "trampa" i både skritt och trav - samlar kraftigt och dra ner tempot några steg och sedan framåt igen och växla detta tills jag känner att han villigt kliver inunder och aktiverar bakbenen. Efter detta kändes han som en studsande boll att rida på och den normala traven blev jättefin! Galoppen rätt okej också även vänster.

Passet efter den här träningen tänkte jag jobba mest med galoppen och då främst vänster galopp. Det är så stor skillnad på de två galopperna att jag har svårt att tro att det bara hänger på hur han kommer genom kroppen, fast att det förstås också är viktigt för att få till en bra vänstergalopp. Jag tror nämligen att det huvudsakligen beror på vänster bog som har varit trasslig i många år. Ju mer gymnastiserad den är, desto bättre galopp. Så det här passet reda jag massor av skänkelvikning i galopp, så att han verkligen måste lyfta bogarna i sidled och minsann så satt inte vänstergaloppen som en smäck! Kunde rida förvänd i hyfsat samlad galopp, utan avbrott och utan att få taktfel! :)

Igår red jag ut en timme i skogen mest i skritt, dels för att göra något trevligt men mest för att det regnade så att det var så halt att det knappt gick att skritta på en del ställen. Vill inte att han ska sträcka sig nu när det är en vecka kvar till tävling!

1 kommentar:

Mariell og Kashmir sa...

Etterlyser bilder fra treninger, du må mase på sofie nå når hun er kommet hjem;)