lördag 24 september 2011

Tävling LA:3 på Tanne

Idag har vi varit på säsongens sista lokaltävling. Det blev LA:3 på Tanne. Inte mitt favoritprogam men det fanns ingen LA:4.

Ja, den senaste veckan har ju inte haft plats för någon bra uppladdning direkt. Jag har haft bihåleinflammation och fick på onsdagen dubbel dos av starkaste Kåvepeninen så jag har inte ridit en meter efter förra helgens dressyrträning.

Spirre har ju då heller inte gått så många tuffa pass i veckan och jag visste inte riktigt hur han skulle kännas. På framridningen kändes han fin i kroppen men lite väl spänd och jag lyckades inte hitta tillbaka till det där flytläget vi har haft mest hela sommaren. Det kändes inte direkt dåligt heller, bitvis kändes han jättefin men det var opålitligt.

Och likadant fast snäppet starkare kändes det inne på banan. Började med att spänna sig och titta på en barnvagn precis vid inridningen i galopp och då blev det ju som det blev. Lyckades räta upp honom men då snubblade han i halten istället... Sen var han tittig lite här och var. Mellantraven kändes rätt okej, båda två. Blev ingen taktökning som det brukar bli och jag tyckte att han längde hyfsat men det tyckte inte domaren. Skänkelvikningarna lite ojämna men bitvis rätt bra. Mellanskritten stel och spänd men ökade rätt bra. Vänster galopp kändes bäst av galopperna idag. Höger var ojämn och inte ren. Inga omslag på förvända men så red jag också och genade lite för att jag kände på framridningen att det inte fanns där idag. Sista galoppvändningen innan halten jobbade jag förtvivlat med men han gled isär och fick taktmissar även där.

Antagligen skulle jag ha ridit yttersidan mer men det gick inte idag utan att det blev mer spänt. Det är ett jobb vi måste göra men kanske inte är mogna för det innan en tävlingsstart än... :)

Det hela slutade antagligen med jumboplatsen (jag har inte sett resultatlistan än) på 50,32 % vilket väl är vad vi ska ha för den insatsen. Jag är dock nöjd, med tanke på hur det kändes och att det kändes betydligt värre än sist jag red LA:3 (då han var jättefint avslappnad) och vi ändå bättrade oss 2 procentenheter.

Nu blir det vinterträning och arbete med att få galopperna stadigare!

2 kommentarer:

elin sa...

Heja Er, jag tycker ni är duktiga jag!

Camilla sa...

Tack, du är snäll du, VM-Viktoria! :)