måndag 19 januari 2009

love me tänder...

Idag har Spirre varit hos hästtandläkaren.

Jag var lite nervös eftersom han inte blivit kollad i tänderna på två år och även om han inte hade så många blessyrer förra gången så var det ändå ett par och nu är han 14 år och kanske börjar tänderna bli lite mer slitna och så.... Kort sagt - jag var lite nervös både för att tandläkaren skulle hitta problem och för att det skulle bli många dyra behandlingar.

Men icke! Han var helt problemfri! Helt och hållet superfin i tänderna! Skönt! Inga sår i kinder eller tandkött och inga hakar. Hon slipade lite lätt på några tänder som hade lite vassa kanter, mest i förebyggande då de inte verkar ge några problem.

Det som var roligt var att en "ponnymamma" hörde oss säga att han hade så fina tänder och när hon då fick syn på hans bruna hörntand så säger hon "jag tycker nog att den där ser ganska ful ut"... :) Jag tyckte det var lite roligt eftersom vi är så fokuserade på att tänder ska vara vita, kanske tandblekning när nästa innegrej för hästar? Finns säkert redan i USA konstaterade vi sen... ;)

Men nu är Spirre snart i toppform, bara svullnaden i benet lägger sig. Nu är han kollad i kubik och allt i övrigt ser bra ut. Dessutom blev han vaccinerad idag så nu är det bara att tuta och köra när vi väl är igång igen!

Inga kommentarer: