fredag 16 januari 2009

puh!!!

PH vet i Timrå idag och goda nyheter!

Ultraljudet visar att visserligen är det en skada på gaffelbandet men det är inte en sträckskada utan mer en krosskada från en spark och det är bara yttersta delen av gaffelbandet som är åtgånget, mer än 95% av senan är hel, stark och jättefin! Det största problemet är en rejäl blödning som ligger mellan gaffelbandet och huden och det är antagligen det som gör mest ont och orsakar den lilla hälta som han fortfarande har i traven.

Så nu får jag börja skritta uppsuttet redan i morgon, Spirre ska ut i hage och om ca 14 dagar trodde vet. att vi är igång med lite lättare träning bara blödningen/svullnaden har gett sig.

Ooooootroooooligt skönt!

Dessutom fick Spirre mycket beröm för att han är lugn och klok, de gav honom inget lugnande inför ultraljudet eftersom de tyckte att han såg så lugn ut, vilket tydligen inte hör till vanligheterna. Och visst var han lugn, stod nästan blixtstilla med bakbenet under undersökningen. Det är roligt när man träffar folk som har sån hästkänsla att de på bara några minuter ser hur hästen är. Att vet. dessutom sa att Spirres senor och kota ser jättefina ut, torra och starka, är rena bonusen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var roliga nyheter, Camilla!
Hälsningar Inga-Lill

Anonym sa...

Hej Camilla! vad skönt att det inte var ännu värre med Spirre! tack så mycket för dina "inköps-tips," det är ju en djungel för en annan.. Krama Spirre från mig. Kram Malin