söndag 14 september 2008

hästdag av bästa sort


Igår, lördag, åkte jag och Märeth till CB Ranch på Sannaflokälen för tävlingsclinic i western. Egentligen skulle det ha varit westerntävling igår men pga för få anmälda så blev det tävlingsclinic istället.
Vädret var helt makalöst - klarblå himmel, sol och vindstilla. Och precis lagom varmt. Enda minuset var nog getingarna men om man bara satt stilla så var de också okej.

Jag hade skitont i ländryggen sen några dagar tillbaka men med lite Citodon innanför västen så gick det riktigt bra att rida hela dagen och faktiskt så är ryggen bättre idag! :) Men däremot har jag bra med träningsvärk nu ikväll.... :(

Vi red först ett pass för eminenta Susanne Behm (som jag insåg att jag saknat för hennes enkla instruktioner, självklara logik och trevliga humör) som blev ganska långt och lite väl tråkigt i Spirres smak, vilket på sitt sätt var precis vad han behövde för då slappnade han av ordentligt. Vi var sex stycken som red samtidigt därav blev det lite ridlektionsstuk och då brukar Spirre bli uttråkad. Men han gick som en gud och jag hade kunnat rida i flera timmar till. Jag har världens bästa häst! Måste också nämna att jag red på stång på enbart en hand hela dagen och det gick skitbra.

Sen åt vi våfflor och hade dragning på dagens lotteri och de flesta vann engcon-kepsar (fanns typ 25 stycken) men jag lyckades, på min enda lott, vinna myggdeo från Föllinge - mycket bra! :) Våfflor med hjortronsylt och grädde var inte det sämsta - MUMS!

Efter lunch byggde vi trailbana och sen hjälptes Susanne och jag åt att få en lätt tjurig ponny över en pressenning men sen var det träningstävlingsdags! Av 12 ryttare var det tre som klarade trailen godkänt och jag var en av dem! Otroligt eftersom jag inte tränat på grind förut, men det gick bra för jag har världens bästa häst!

Sen red vi pleasure uppdelat på två grupper, de som ville galoppera och de som inte ville galoppera. Jag galopperade förstås och det gick bra. Alla red godkänd ritt och fick rosett!

En helt suverän dag avslutades med att vi åt ÄKTA chili hos Märeth och Fredde. Den hade grabbarna arbetat med halva dagen och var mäkta stolta över den - med rätta!

Bilder från westernridningen finns på stallett.blogspot.com.

2 kommentarer:

Annica sa...

jag tror att hästtjejen börja visa sej igen. KUL!!
hoppas att träningsvärken har gett med sej.
Kram

Camilla sa...

:) Ja, den har faktiskt det. Idag känner jag mig starkare och friskare än på länge! :D