onsdag 29 december 2010

gårdagens mf

Igår var jag på julritt. Tre timmar på hästryggen och ute i en vackert snöig natur. Att sitta där och bara njuta av nuet, av hästens rörelser, frustningar, ljudet av hästben som pulsar i snön och förstås tystnaden. När alla ljud blir dämpade av all vit bomull som ligger på marken, i träden och och i luften då dagen bjöd på en jämngrå himmel.

Att bara sitta där och bara vara. Att inte vara på väg någonstans, att bara följa med hästen som i sin tur bara följer spåret efter de andra. Att inte bekymra sig om när vi kommer fram, hur långt vi ridit eller när jag ska sluta frysa. Utan bara ta in alla intryck, hur känns det att sitta här just nu? Hur känns kalla fingrar? Utan att bedöma dem som kalla, utan bara känna känslan av fingrar som är kalla... Och utifrån bestämma vad jag ska göra med dem (jag vill ju inte att de ska förfrysas! :))

Att inte fastna för länge i tankegångar som kommer och går utan hela tiden komma tillbaka till här och nu, till ljudet och rörelsen av hästen och göra mitt bästa att höra vad de andra säger när de säger det, men inte fästa mer vid det än vad de faktiskt säger. Det är svårare än vad det låter! Pröva! Att inte låta tankarna fylla i det som inte finns, det som vi kallar mellan raderna.

Tre timmars meditation, ridande meditation. Härligt!

torsdag 23 december 2010

söndag 12 december 2010

fotodump

Jag har tömt kameran i mobilen och hittade några väl valda bilder som illustrerar livet det senaste halvåret.

Här är vi i början av juni och hopp om en vacker båtsommar finns ännu. Tyvärr blev det ont om både vackert väder och båtturer i sommar.

En mysig badpojke på en av de få fina dagarna (men det var ruskigt kallt i vattnet!)

Dunder och Arvid åker lyckligt karusell efter karusell.
Vi hoppar över resten av regnsommaren och kastar oss in sen september och mysigt besök hos farmarna på Öhn där Arvid fick en squash (pottypansquash, tror jag den heter på am'rikanska)
I slutet av september åkte jag med jobbet till Trondheim och besökte förstås Nidarosdomen. Är en alldeles speciell känsla därinne, som gjord för kontemplation och meditation.

Så gjorde min pappa långhelg den 21 september efter lång tids tuff sjukdom. Begravningen blev vacker, antagligen vackrare än han någonsin skulle ha begärt, om han ens brytt sig.

Jag, som Maria Montezami på StRK:s Halloweenshow. Öht har det varit en rolig hästhöst.


Sikhåvning allhelgonahelgen. En magisk upplevelse på många sätt och den här gången fick Arvid dela den med oss. Mycket roligt!
Gissa om jag blev paff och hajade till när Arvid sorterat sina leksaker. Fick en stark Poltergeist-känsla...


I november hittade vi äntligen en superfin säng till Arvid! Den är från slutet av 1800-talet.


Så igår, årets lussebak (som om jag brukar baka lussebullar, ha, ha! :)). Just de här är glutenfria.

Det här skulle man ju kunna tro är en datorgenererad bakgrundsbild från något fint bildprogram men det är faktiskt mitt vänstra pekfinger i genomlysning av mobillampan... Misslyckad bild förstås, men blev ju ganska fränt ändå... :)

lördag 11 december 2010

utbrytarkungen

I torsdags hoppade jag Blaze på lektion för första gången. Dagen innan hade han hoppat från stillastående över ett plank på 1,5 ut ur hagen, så han hade inte så många ursäkter att komma med inför lektionen direkt... ;)

10 meter innan första hindret kom jag på att jag inte frågat hur han är att hoppa med... Men det var inga problem, han är sanslöst stark och spänstig för att vara så tung!

Lektionen gick bra, Blaze hoppade allt med spänst och det var bara jag som kände mig lite efter ibland, samt att vi fick fel galopp lite då och då efter hindren och det kändes mest slamsigt. Sen har jag skitsvårt att byta galopp på honom, känner liksom att jag inte har den där stora kroppen hundra med mig... :/

Mitt högerknä gillar inte hoppning så det var vilda protester därifrån men annars kändes det bara bra!

måndag 6 december 2010

kandar

I går kväll red jag Spirre på kandar för första gången!

Jag visste inte hur han skulle reagera på två bett i munnen, jag har varit lite skeptisk till det men man måste ju pröva någon gång. Han har ju gått i många år på westernstången och på många olika bett, men två samtidigt?!

Men det var inga problem, han såg lite förvånad ut men började att smaska på både bridong och stång och såg rätt förnöjd ut.

I ridningen var det lite osäkert från min sida när det gällde att rida på två tyglar men jag tror jag fick till det rätt bra till slut. Red med en rätt lång och i början rejält glappande stångtygel bara för att känna lite på det och sedan kortade jag den succesivt.

Spirre reagerade mycket bra, han skärpte till sig lite och lyssnade fantastiskt bra så jag behövde egentligen knappt sträcka på stångtygeln.

Red lite LA:6-övningar - enkla byten, öppna-sluta delen och galoppsnurren. Sen gjorde jag några byten också och det gick rätt så bra, bättre än förra helgen iaf.

Förutom att Spirres lilla huvud blev helt täckt av remmar så verkade det fungera bra med kandar. Han var riktigt avslappnad och sträckte ut sig lång och låg automatiskt när jag längde tyglarna så han borde ha varit rätt förnöjd med det hela.

Nu ska jag börja spana efter ett eget, lite nättare, kandar så jag inte behöver låna av andra (tack Inga-Lill!). :)

söndag 28 november 2010

western


Fyra pass westernträning har det blivit i helgen för bästa tränaren PL.

Jag har ridit Spirre och vi kan väl ta det negativa först. Jag har inte kunnat rida honom något riktigt träningspass sedan senast och det gör att det tar några pass i helgen innan jag kommer på vad som är galet. Spirre var liksom superlat och loj och ville inte riktigt vara med på noterna. Kom jag åt lite väl med sporren så surnade han till.

I början av sista passet så inser jag att han inte alls vill ta någon skänkel och blir skitförbannad när jag lägger lite tyngd bakom mitt krav med att lägga på sporren. Så här har jag ridit och liksom såsat fram i tre pass för att jag tror att något är fel och så har han liksom bara blivit lite bekväm med ridskoleeleverna.. :)

Så när jag då sa att jo, du måste lyssna på sporren också och acceptera den så sa han "okej, då!" och sen gick han fram och var hur ridbar som helst! Synd bara att tre pass gick åt till att lulla runt...

Men det bra var att jag red på tränsbettet hela helgen och fick träna massor på att inte bli stum och tjuvhålla och det var ju målet med helgen så det var inte så stor grej att Spirre inte var på topp 75 % av tiden. Vi red mycket öppna/sluta och fick hästarna mjuka och följsamma och så blev det en del spinn och en del stoppträning, vilket är super för mig då det är där mina stumma händer syns som bäst.

Några galoppombytesövningar blev det också, men förutom några få luftiga, rena och finfina byten så blev det mest fem ben och lite ostyrsligt. Jag tror jag var för trött för jag hade hiskeligt ont i höften efteråt så jag satt nog som en kråka i sadeln och då är det inte så lätt för Spirre. Vi tappad liksom den där signalen att NU byter vi, utan det blev flackt och utan spänst.

Lärdomen är att träna mer emellan och att rida max 3 pass nästa gång.

Annars var det en underbart rolig helg med country-stile-middag på lördagkvällen i mycket gott sällskap! Att middagen var god fick en och annan trasig stol vittna om... ;)

Tack till Ranch BC för underbart arrangemang och underbart engagemang!

barockt

I torsdags red jag Blaze igen på lektion och det var bland det roligaste jag gjort på ett tag! Jag hade lite handikapphjälpmedel (westernsporrar på) så att jag inte behövde krampa i benen och då kunde jag slappna av och bara sitta där och vilken häst! Vi red en hel del samlad galopp och påbörjade piruetter genom att rida på fyrkantsvolt och vända hästarna på bakdelen i hörnen, så det blir typ en kvarts piruette.

Blaze är verkligen skitfrän. Om jag rider Spirre och gör samma övning så måste jag hjälpa hononm vartenda steg och nästan bära runt honom. Blaze ger man mer en signal att "nu ska du korta galoppen" och då gör han det och sen kan man fokusera på finliret. Snacka om att han skulle bli en suverän barockhäst!

måndag 22 november 2010

ridblogg?

Undra om jag ska göra om det här till en ren ridblogg? Jag gör det lagom ofta för att inte det ska bli för myckte skrivet och lagom ofta för att det inte ska bli för sällan... :)

I torsdags red jag en för mig ny häst på lektion. Jag var lite skeptisk när jag såg att det stod "Camilla - Blaze" på tavlan då Camilla är jätteliten med svaga, svaga ben och Balze är JÄTTESTOR med stor, stor mage...

Men förutom en lite kraftmätning innan rykt och sadling (som jag vann såklart) så satt jag upp och blev... Överraskad! En riktigt trevlig häst att rida, har svårt att förstå att ingen köpte honom när han var till salu, fast han kanske inte var riktigt lika fin att rida då? Nåja, nu var han enormt mjuk och böjbar för att vara så stor och han var fin i munnen och har naturligt en fin hållning i hals/huvud vilken han visserligen kan luras lite med och maska lite med bakbenen... :)

Vi red övningar från LA:6, öppna-sluta, enkla byten, snurren (förvänd galopp) och lite annat. Skolorna (ffa sluta) var väl inte så mycket att hänga i granen för oss men det övriga helt okej!

Dock ÄR Blaze stor och jag ÄR liten och svag, så visst hade jag h-vetiskt ont i höften både direkt efter och dagen efter men som sjukgymnasterna brukar säga - går det över på ett dygn så är det okej! Och det gjorde det, iaf gick det tillbaka till normalvärk på den tiden.

Så nu blir det mera på torsdag igen och sen ska jag rida westernträning på Spirre för Per Larsson till helgen. Längtar!

måndag 8 november 2010

helg

Undra om inte bloggarna håller på att dö ut? Jag bloggar bara hälften så mycket, och jag ser att mina polare inte heller är på hugget.

Nåja, helgen var iaf riktigt rolig. Åkte i fredags upp till Gräsvattenån och nästan det mest fantastiska var ljuset på vägen upp. Det var stålgrått ute och i skymningen med snö på vägen och frost i träden så blev det som att befinna sig på en annan planet. Vackert!

I Gräsvattenån håvades sikar och jag tror jag fick största-bedrifts-priset när jag tog den första samtidigt som jag höll en glatt skrikande Arvid i ena handen. Totalt blev det nio firrar.

Sedan ner till Hillsand där jag och Arvid nöjda kröp i säng och tänkte på de stackarna som skulle frysa och ligga knaggligt i militärtält under natten. Men med lite promille innanför västen gick det säkert bra... ;)

Lördagen bjöd på pumpagubbe, pumpasoppa och en fantastisk trerättersmiddag på berget. Och så syttning av lilla Ella, förstås!

Söndagen bjöd på ännu mer snö på morgonen och Arvid, 3 år, försvann ut med kompisar i flera timmar och vi fick en första försmak på hur det kommer att bli i framtiden. Mamma och pappa övergivna vid köksbordet och han rännandes ute med polarna hela helgen... :) Men vi var väl inte sämre vi utan sparkade igång gammel-Ockelbon och hostade iväg efter Yamahan men då hade grabbarna redan krupit in från kylan hos Hammars.

Mysig helg och äntligen, äntligen snö!

torsdag 28 oktober 2010

studs


Har ridit Posey och hoppat studsserie ikväll och jag överlevde! :) Var lite gruvsam då Posey verkligen tagit arabian teleport till nya höjder men han varken vägrade eller försökte springa på sidan om.


På onsdag är det Halloweenshow på ridklubben och om du vill se mig och Spirre så kom dit!

måndag 18 oktober 2010

p-träning

I helgen har jag ridit Spirre på westernträning, ett pass per dag.

Eftersom jag har lite ofog för mig med att tjyvhålla när jag rider så bad jag särskilt om att få jobba med det. I övrigt sa jag (lite kaxigt?) att Spirre nog var i bra form och kunde göra lite mer avancerade saker...

Första passet gick bra, jag fick en aha-upplevelse när det gällde mina händer och timingen i mina hjälper så det var himla bra. Att tränaren sen sa att det var en av de bättre araber han sett, gjorde det hela inte sämre. Och Spirre VAR fin, vi seglade igenom five-easy-pieces och fokuserad sedan på övergångar och så.

Andra passet var ren njutning! Mina förhållningar (eller rättare sagt eftergifter) var lite bättre och vi fick öva spinn och galoppombyten. Spirre visade sig från sin allra bästa sida och bytte som aldrig förr! När jag tittade på videon efter så säger tränaren till folket på läktaren "den här hästen får den här övningen att se alldeles för lätt ut!". Då red vi galoppombyten på åttvolt.. :) I spinnen behöver vi putsa på vänsterspinnen då han tenderar att gå bakåt, men det ska vi finslipa till nästa gång.

Så jag känner att jag klarade mig undan med min milda kaxighet och istället blev jag hur inspirerad som helst, nu vill jag bara rida! Nästa kurshelg rider jag alla fyra passen, och nu börjar jakten efter ett bättre huvudlag och tyglar... :)

måndag 11 oktober 2010

ridlektion

I torsdags red jag en annan ridskolehäst, Posey, som också är arab men inte särskilt lik Spirre, varken till utseende eller i ridningen.

I två dagar efteråt hade jag träningsvärk a la maxi i armar, axlar och nacke, men han gick rätt så bra andra halvan och det är roligt att prova lite andra hästar.

Och när jag ändå var igång så lånade jag Guldfot på lugn uteritt i söndags med nybörjare på Spirre. Härligt väder minus blåsten.

investments

I lördags anlände mina nya HMK Pro från Stenmarks Maskin i Tärna. Schysst fynd - har kostat 2800 kr och jag fick dem för 699 kr..... :D

Med dem kom en Lynx Hoody (svart och vit) men tyvärr ingen Lynx jacka eftersom Lynx tydligen inte gör damkläder...

Ivrig att prova så tog jag skotern en sväng på lägdan vilket stillar skoternerven en aning men inte helt... :)

JAG VILL HA SNÖ!

tisdag 5 oktober 2010

röda ögon och lilla gubben

Idag ligger Arvid i ena soffan och tittar på Pippi och jag sitter i den andra och försöker jobba lite. Arvids ena öga är inflammerat och han har hostat nästan hela natten... Inte lätt att vara liten och sjuk. :(

På fredag är det begravning och det mesta är fixat, idag även gravstenen. Märkligt göra...

Igår körde jag igång en studiecirkel i mindfulness igen, roligt! Kände själv att jag verkligen behövde det, har blivit lite dåligt med meditationsdisciplinen på sistone. Måndagen bjöd i övrigt på massor av stress och enormt med jobb. Normalt sett så skulle jag då inte ha velat åka iväg och hålla kurs på kvällen OCKSÅ men det är något speciellt med det här - efter ett par timmar på kursen har kroppen varvat ner och hjärnan släppt taget om allt skräp och jag känner mig mer utvilad och tillfreds än efter en natts sömn. Härligt!

Höstruskigt är det också, grått och blåsten gör att alla gula löv numera ligger på backen. Nästan så att man kan känna snön komma... I år är det både gruvsamt och roligt, då både jag och Arvid ska ut och trampa lägdan med varsin skoter vid första pudret... !

Ha det bra i höstrusket!

måndag 27 september 2010

jag är stolt ägare till...

dock inte min skoter på bilden....

onsdag 22 september 2010

pappa

Det blir ingen fin dikt, för jag vet inte vad jag ska säga.

Det finns inga ord, för mitt huvud är tomt.

Jag har svårt att skriva, för mina fingrar vill inte.

Sov gott, pappa, hoppas du mår bättre nu.

onsdag 8 september 2010

älgjakt

"Mamma, mamma, jag har sett två älgar, en död och en vanlig!"
Arvid, 3 år gör sin första älgskogsdag...

fredag 3 september 2010

aktiva veckan

Lånad bild från ekotomat.se, inte från studibesöket!

I onsdags var jag och Arvid på studiebesök på Öhn för att studera ekologisk odling på friland och i växthus, samt lära oss hur man mjölksyrar grönsaker. Jag var rätt förvånad över att Arvid, snart tre år, tyckte att det var jättekul och vägrade åka hem innan det var slut. Hur kul kan det vara som liten att stå och lyssna i något som måste verka som en evighet för honom? Jag var alldeles paff men också glad för det gjorde ju att jag inte missade något!

När jag kom hem hittade jag ekologiska morötter (Ede-morötter) i kylen så nu finns det en burk morötter på syrning uppe på spisfläkten! :)

I torsdags red jag lektion igen. Var lite väl stel i höft-bäcken-korsrygg så jag kände att jag inte riktigt kunde slappna av och släppa ner benen men efter omständigheterna så gick det ju rätt bra. Eller vad sägs om LA:6-snurren i båda galopperna?! :)

Arvid och Simon var samma kväll på skjutbanan och "pangade" som Arvid sa.

Ikväll har vi spelat farmors kams eller åsna med lite goa vänner och sen har jag hängt på FB och spelat alla de där j-la spelen... ;)

måndag 30 augusti 2010

kvällsrond

Jag och Arvid var ute i skogen en liten stund ikväll men blåbären var slut och lingonen inte mogna än så vi gick hem med Arvids små skogsfynd - en bit av ett gammalt älgben, en golfboll(!), en kotte, en sten och några blommor som han plockat åt mamma.

Mysig och fin kväll!

tisdag 24 augusti 2010

tystnad... tagning!


Jag har fått min nya videokamera! Mycket, mycket mera nöjd med den än den gamla Samsungen som var mer på service än den var hos oss.

Supertrevlig pixmania har hela tiden uppfyllt sitt åtagande och nu återköpte de Samsungen mot full betalning och jag beställde då direkt en Canon Legria FS36 från dem.

Det är en minnsekortskamera som dessutomhar inbyggt flashminne på 8 Gb. Köpte till ett minneskort på lika mycket så nu kan jag filma 4-5 timmar på raken. Batteriet höll också länge, ungefär 3-4 timmar bara det inte är för kallt förstås.

Dessutom kan man ta riktigt okej stillbilder med den. Sen är den superliten, ryms inne i handflatan... :) *nöjd*

Vad filmar man då? Ja, en klok person sa en gång i tiden - "de som inte festar och som inte har häst, vad tar de kort på?". Första filmen är nämligen alla klasser som Märeth och Spirre red på westerntävlingen i söndags... :)

onsdag 18 augusti 2010

howdy!

Britt-Ingers hjälpreda på Sannaflokälen för ett par år sedan

Jag måste ju också berätta att jag har börjat rida regelbundet igen på min älskade häst. Faktiskt så red jag också ett pass på westernclinic för Per Larsson förra helgen och det var riktigt, riktigt roligt. Speciellt när Per efteråt sa att jag har en fantastiskt fin häst! Det visste jag ju redan, förstås, men den bedömningen är ju synnerligen partisk... :)

Spirre har blivit riden av Märeth hela sommaren förutom när jag suttit upp ca en gång i veckan. Märeth har jobbat intensivt med 5 easy pieces (Les Vogt's utbildningsssystem) så Spirre har blivit mjuk och fin och eftergiven.

Så Per kollade mest av vad jag kunde av systemet (jag har ju med Märeths hjälp fuskat lite i ämnet) och sen fick jag rida massor av spinns och även några finfina galoppombyten. Jag var inte så trött i kroppen efteråt men hjärnan fick sig ett rejält pass, jag kände mig alldeles tom och förvirrad samtidigt.. :)

Nästa gång blir i oktober och då ska jag rida två pass. Om jag ökar försiktigt med ett pass i taget så rider jag ju snart en hel helg. Vem vet, om allt går som det ska kanske det blir en mild tävlingssäsong för oss nästa år?

Märeth och Spirre tävlade också dressyr i helgen som var och kom på en fjärdeplats i LB:2 och debuterade LA:3 med 50 % så det får man vara nöjd med! :)

lördag 14 augusti 2010

Jag sa ju det!

Där ser ni vad som händer när ni utövar grupptryck på mig sådär! Inte ett inlägg på länge här på bloggen för var har jag varit? På facebook!

Roligt var det ju, men som sagt det är ju verkligen en sida för det som händer just nu och i bloggen kan man ju skriva lite mer.

Men jag har fortfarande ångest över att jag gick med. Jag måste förklara varför så ingen tror att jag är supernojig eller enbart löjlig.

1995 började jag min bana som datanörd. Jag arbetade 8 timmar om dagen framför datorn och kom hem och ägnad nästan 8 till till att hänga på fidonet (vilket är rena stenåldern men man kan säga föregångaren till internet i Sverige). Vad gjorde man där då? Jo, det som alla gör nu i alla olika media - man hängde på diskussionforum men i svart och grön DOS-miljö, typ. För er som tycker att allt detta låter som grekiska är antingen alldeles för unga eller har börjat med datorer sent i livet (efter att det blev en massa GUI-trams) så ni får slå upp alla termer på wiki, eller dy.

Iaf så slutade det hela med att jag 1999 gick in i väggen för att jag jobbade halft ihjäl mig i mitt eget dataföretag (fanns hur mycket som helst att göra, 1998 var hemmadatornboomåret). Efter det har jag ibland hängt på lite internetställen (Bukefalos främst) men jag inser att jag mår fysiskt dåligt av att sitta en längre stund i den miljön, antagligen för att det var en del i att jag brände ut mig, allt datorsittande, helt enkelt.

Bloggen har varit lämplig men facebook har varit skrämmande bara vid tanken. Men nu är jag med och försöker vara inne mycket kort eller hellre vara där via mobilen för då lessnar jag fort eftersom den inte direkt är jättelämplig för att surfa på.

Så nu fattar ni kanske varför jag har lite lätt ångest...

Och jag måste säga en sak och det är att det jag lärt mig av allt det här är att datorvärlden är en illusion. Inget där är verkligt eller äkta och jag föredrar verkligen att leva irl, men det brukar inte betyda så mycket för andra att jag säger det om de inte själva upplevt att det är mer äkta och mer verkligt att sitta ute på trappen en sen sommarkväll med en kopp te och umgås med sig själv eller familjen och bara vara.

tisdag 3 augusti 2010

overksam

Man skulle ju kunna tycka att när man har semester borde man hinna med att blogga men jag har verkligen tagit semester från den här också. Nu har jag min sista vecka av semester och det känns bara bra. Vi har verkligen vilat och levt från dag till dag och inte planerat så mycket vilket gör att vi verkligen tagit det lugnt och vilat.

L:et på det här tangentbordet har börjat ge upp så om det saknas några L så är det varken för att ni är dyslexiker eller att jag är dålig på att stava.

Bloggande förresten, jag tycker det verkar gå ner allmänt, kanske alla hänger på fejan? Jag har vägrat i sten då jag vet att jag inte gillar hur upptagen jag blir av cybercommunities men man kanske måste krypa till korset?

torsdag 15 juli 2010

dunder

DUNDER VAR ROLIGT I ÅR. JAG FICK ETT TREDAGARSBAND AV SNÄLLA ÅKE OCH GICK UT TVÅ AV DE KVÄLLARNA. MUSTASCH VAR ETT MÅSTE MEN ÄVEN DANSKVÄLLEN MED GICA VAR SUPERROLIG OCH DET VAR LÄNGESEN JAG DANSADE SÅ MYCKET PÅ EN KVÄLL - KANSKE VAR DET MIN RÖDA KLÄNNING...? ;)

torsdag 8 juli 2010

citat fylking - "äntligen!"


Jag börjar min en månad långa semester om exakt 15 minuter.


Jag har arkiverat, städat och gjort klart allt för min återkomst i augusti.


Känns så skönt att få börja med ett rent skrivbord och att kunna gå på semester utan att fundera på allt man inte hann.


Nu är det Mustasch och Dunder som gäller!

torsdag 1 juli 2010

hur man lär



Vi har en ny diskmaskin. Den gamla var vår nyaste och dyraste vitvara och den som pajade först. Ändå köpte vi en likadan, fast förstås sju år nyare. Simon har fixat till luckan, snyggt va? (Det var inte en halvintegrerad vi köpte men den gamla var det så man kunde ta delar från den).

När vi nu handdiskat i någon vecka har det slagit mig hur vissa saker fastnar i inlärningen. Om man kunde begripa varför vissa saker ger sån genomslagskraft så skulle ju pedagogiken bli bättre. Vilka faktorer är det som styr?

Vad jag tänker på är att varje gång jag ställer mig och diskar så ringer min gamla hemkunskapslärarinnas röst i mig som säger "diska glas först, sedan besticken som ska vara i munnen och sedan tallrikar och sist uppläggningsfat och kastruller. Sånt som varit i munnen/ska in i munnen ska diskas först och det andra senare då diskvattnet inte längre är nytt och fräscht".

Varför i hela friden har just det fastnat och inte hur man gör bearnaisesås???

torsdag 24 juni 2010

kvällsövning

Första turen med båten för i år. Vi kollade in var Dunderklumpen gick iland och tog alla leksaker.

sandlåda

lycklig Arvid i nya sandlådan som han och jag byggt senaste veckan.

tisdag 22 juni 2010

vivaz



JAG HAR KÖPT NY TELEFON SOM JAG KAN BLOGGA FRÅN. DEN ENVISAS DOCK ATT SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER... BILDEN ÄR TAGEN MED KAMERAN, VISSERLIGEN ROTERAD MEN GANSKA BRA, VA? :)

onsdag 9 juni 2010

korsord # 1

Mitt första korsordskonstruktionsförsök.

1. Öppna filen
2. Skriv ut - gärna i färg
3. Lös och kommentera här om hur det gick!

Till korsordet!

tisdag 1 juni 2010

seventies


På torsdag är det 70-talsfest med jobbet och jag har upptäckt att jag verkligen gillar att klä ut mig, det där att hitta rätt kläder, rätt smink, rätt tillbehör är så himla kul! Speciellt när man ska jobba med det man har - att gå och köpa allt nytt blir möjligtvis helrätt men också heltrist.

Nu har jag hittat lite kläder som Simon köpte till senaste 70-talsfesten, lite egna kläder, accessoarer och skor(!) från Dollar och sen har jag lite roliga idéer om mat och dryck som ska med. Jag tror inte jag vinner bästa utklädnad direkt men det är roligt att försöka hitta så många grejer som möjligt som bidrar till helhetsbilden.

Jag kan avslöja att det inte blir disco utan det blir hippie... :) Annars är afrokrull, glittrig högkragad overall, platåskor, glittrig ögonskugga med lösögonfransar och en hip discodans riktigt häftigt men eftersom jag saknade typ allt utom platåskor så gick den bort den här gången.

Blir nog några bilder här så småningom... Nu håller vi tummarna för bra väder!

lördag 29 maj 2010

"bjösthårder"

På fredagkvällen så försökte jag förtvivlat få min son att förstå att man inte kan fråga varje tjej om hon har "bjösthårder", dvs bröstvårtor och framförallt kan man inte be dem visa sina, inte ens mamma, iaf inte när vi har sällskap av andra här hemma...

Så kommer då pappa och hejar ivrigt på sin son att det är klart att man ska kolla om tjejerna har bröstvårtor... *suck* :)

Även Sören och pappa fick frågan om de ville visa sina bjösthårder men det ville inte del heller, fast pappa blev tvungen iaf.

Tack för en improviserad och rolig kväll!

måndag 24 maj 2010

ridtur

Sådärja! Då är man tillbaka i sadeln, då - bokstavligt talat! :)

I fredags tog långben och jag och red ut på guldfot och Spirre i den fina kvällssolen. Jag har nog inte riktigt ord för att tala om hur barnsligt roligt och otroligt skönt det var! På samma gång som det av förväntan kändes att det var länge sedan, så var det som om jag ridit varje dag hela vintern. Det sitter verkligen i ryggmärgen, vilket ju känns skönt för man kan ju lätt inbilla sig att allt är bort på sju månader...

Och det bäst av allt är att jag inte hade speciellt mycket träningsvärk heller! Ingen punktsmärta (inga ridsår med andra ord) utan bara lite stum i kroppen dagen efter men det var borta efter ett dygn. UNDERBART!

Jag vet inte när nästa tur blir men jag vet att jag ska sikta på att rida en gång i veckan i sommar! :) Hoppas nu bara att kroppen är med mig och mitt superdumma immunförsvar, för det tog bara till lördag kväll innan jag var förkyld igen, jag hann vara frisk fem dagar den här gången... *suck*

torsdag 20 maj 2010

tervetuloa!





Vi har varit i Finland i nästan en vecka. Otroligt roligt och mycket varmt! Vi hade 27 grader i princip varje dag och ett rejält åskväder på torsdagkvällen.

Vi har varit hemma sedan i måndags kväll och det är ju rätt varmt även här nu.

Min finska blev en anings bättre under resan men det vill till att jag ligger i lite mer nu så att jag inte tappar det jag lärt mig. Minä opiskeelen soumeaa - jag studerar finska.

Arvid tyckte att det var superhäftigt med storbåten, som han först inte ens fattade att det vare en båt - han trodde nog att det var ett hus... :) Sen har han också pratat finska - sin egen variant då han hörde oss prata både finska och engelska om vartannat.

söndag 9 maj 2010

sol och vindar

I helgen var det ju verkligen fint väder. Iaf om man satt inne och tittade ut. Ute var det däremot både kallt i skuggan och lite blåsigt men vackert har det ju varit, särskilt idag.

Resultatet av helgen har varit motorcyklar, vårmarknad, moppeåkning, pärlandsplöjning, bebistittning och gräsklippning(!). En aktiv helg trots att jag har varit förkyld sen i onsdags och har "slemmat" rejält i helgen, men man blir ju lite piggare bara det släpper.

torsdag 6 maj 2010

finnish


Hyvää Iltaa!


Har envist börjat plugga finska igen. Nu har jag äntligen krupit till korset och beställt en sån där CD-kurs som jag hoppas ska ge lite bättre effekt. Hittills har jag plugga med hjälp av den här siten, vilken faktiskt är rätt så bra: http://donnerwetter.kielikeskus.helsinki.fi/FinnishForForeigners/parts-index.htm


Hyvvä yötä ja näkemiin!


söndag 2 maj 2010

långhelg

Den här helgen har känts extra lång. Möjligtvis för att vi startade den redan mitt idagen i fredags och möjligtvis för att Arvid är sjuk så vi sitter mestadels hemma och tittar på varandra vi tre.

Men vi hade en trevlig valborgskväll! Mycket trevlig. :) Egen majbrasa som grannarna hoppade in och bidrog till, trevligt sällskap, god(?) mat och en sväng på båtklubben och tittade på deras major gigantus brasa som lämnade blårök längs hela Vattudalen även dagen efteråt.

Så vaknade Arvid igår morse med hosta och 40 graders feber... :( Jag fixade lite med finkan, som jag har sålt, men annars var det lugna puckar igår. Simon och jag såg en bra film - Luftbron eller Slaget om Berlin. 3 timmar och 5 minuter lång!!!

Idag har vi haft meksällskap. Det är faktiskt himla roligt att vara några stycken och meka tillsammans med vardera problemfordon. Man hinner en massa och har trevligt samtidigt. Inte dumt! Att lupinrabatten också fick sig en ansning gjorde inte det hela sämre. Men i övrigt är det soffan som gäller för oss alla tre. Arvid är fortsatt sjuk men jag och Simon känner oss halvslöa också. Nåja, det är väl inte för intet som söndagen är vilodag. :)

måndag 26 april 2010

äntligen

jag



har




ridit!!!!!!! :D :D :D


Och Spirre den guldklimpen stoppade huvudet i min mage efter de 5-10 minutrarna i sadeln.

Jag kommer att ha massiv träningsvärk i morgon men det var det värt! Och det var löjligt, barnsligt roligt att vara i stallet ikväll och umgås med alla andra hästnördar. BARNSLIGT roligt! :) Jag tror jag fick energi för flera dagar nu. :)

ibland

Ibland händer det något som gör att allt vänds upp och ner. Mysteriet med livet och döden och hur skört varje liv är, att det hänger på ett andetag.

Allt annat blir trivialt och bagatellartat, plötsligt möter du alla med ett svagt leende, även de som du inte egentligen gillar eller känner speciellt väl. För man inser att livet är kort och att det är läge att ta vara på det som är viktigt här i livet.

Just nu är tanken oklar, känslorna och kroppsförnimmelserna har tagit över och den här dagen är dämpad och dov. Jag känner med familjen, jag känner med vännerna till vilka jag tycker mig höra.

Det blir annorlunda nu, världen ändrar sig lite, som om jordaxeln har skiftat ett hack.

fredag 23 april 2010

vårfunderingar


Varför är det så att affärerna tar fram julsaker till försäljning redan i november när de inte kan ta hem trädgårdsutrustning till när snön tinat? Jag bara undrar...

I morgon ska jag vara tyst, hela dagen. Tror jag ska fundera på det där då. :)

fredag 16 april 2010

påskbilder

Ja, jag har världens sötaste grabb... :) Här som påskkärring i årliga påskparaden.


Veckan innan, ätandes korv på spyholmen. Uppvärmning inför påsken.

På söndagen på påsken var det så här fint väder på froskrörtjänna.

Det har kommit killingar på Hillsands getgård. Riktigt söta!

Barn på vårpigga ben.

En riktig tuffing. Fikapaus på froskrörtjänna.

Arvid hittade mammas stövlar i hallen i Hillsand. Måst provas, tänkte han och gick faktiskt fler meter på det där sättet. :)

tisdag 13 april 2010

osannolikt

På senaste tiden har vi tre i familjen börjat synka våra sjukdomstillfällen. Eller ja - jag är ju för det mesta sjuk känns det som men även Simon och Arvid brukar synka in förkylningar, magsjuka och sånt.

Men nu är nog måttet rågat. För jag är FRISKAST i familjen just nu. En mycket ovan och konstig upplevelse.

Simon är helt däckad i ryggskott(?) eller iaf inflammation i ryggen. Orörlig är han utan kryckor att hänga på så han ligger mest i soffan, han till och med sover i den för han kan inte sova i sängen.

Så började Arvid hosta konstigt natten till igår och sent igår kväll fick han sitt livs första kruppanfall(!). Läskigt, men när man vet vad det är, är det ju lättare att hantera.

Så i morse var jag försenad på jobbet eftersom jag var dödligt trött och behövde vara hemma för att laga frukost till grabbarna och se till att allt var okej inför min frånvaro. Det har varit Simons roll vid flertalet tillfällen senaste åren så det känns mycket märkligt.

I morgon måste någon av dem vara frisk. Arvid så han kan åka till dagmamman eller Simon som kan ta hand om Arvid för jag har möten hela dagen. Alternativt får jag klona mig. Det är ju en idé.

torsdag 8 april 2010

påskrapport

Ja, det jag egentligen skulle skriva häromkvällen (när Stutz valde att klättra upp i ett träd) var en liten påskrapport. Kort och koncist vad jag kommer ihåg mest:
* sol och fräknar
* moln och blåst
* kycklingkorv och halal-"skinka" på mackan
* ROSTAD LÖK
* Arvids sockerrus
* kräkholmen
* froskrörtjänna eller "halv-tre"
* justerat bäcken/korsrygg på kälkdraget
* gott sällskap, god mat och god dricka
* bra före
* fastkörning (iaf!)
* pitemål, city-pitska? Roligt som f-n iaf! :)
* hotell och värdshus renån (tack för maten och sällskapet!)
* Arvids nya skoterglasögon
* påskägg modell mastodontstort med rolig peppe i
* tomt på holmvattnet, otroligt nog!
* stolt hund i prasslig joggingdress

tisdag 6 april 2010

Ehum...

Jag skulle precis skriva något här men Simon kom in och sa att han behövde en stege eftersom Stutz sitter i en tall... Måste ut och hjälpa till...

onsdag 31 mars 2010

GLAD PÅSK!

buzzuppdatering

Nu har jag och Stutz provat buzzprodukterna ett tag och här följer en kort rapport:

Dove Visible Care - duschkräm
Visst den fungerar bättre än andra duschkrämer men den tar inte bort min torr hud helt. Den luktar gott men jag har lite problem att få ut den ur flaskan... Mer ett problem med flaskan än med krämen...

Loreal youth code - antirynkkräm
Ja, den fungerar faktiskt! Jag använder koncentrat, ögonkräm och dagkräm både morgon och kväll och visst är min hud lite fastare och slätare? Jag tror det, men jag var åas inte så rynkig innan att jag ens tänkte på det. Det viktiga för mig är att den håller min hud mjuk så att den inte blir så torr som den brukar bli på vintern och det lyckas den med. Ögonkrämen är också lite lätt tonad så det tar bort mina svarta ringar en del.

Purina ONE - kattmat
Ja, om Stutz får välja så är det inget snack om saken... När maten tog slut och det bara fanns whiskas kvar så försökte han gräva fram den igen... (han "gömmer" mat som är kvar när han ätit för att kunna gräva fram senare). Jag befarar dock att den är lite väl dyr men jag ska kolla det innan jag avskriver den framför andra bra kattfoder.

torsdag 25 mars 2010

micke tornving armhäver

I dagar två har jag varit på upphandlingskonferens i Östersund. Låter det tråkigt? Du har ingen aning om hur kul upphandlare är - faktiskt! Jag har varit på många liknande tillställningar i mitt yrkesliv och det är helt klart upphandlare man ska ha roligt med! :)

Vad sägs om att få se Micke Tornving intervjua en föreläsare med han gör armhävningar på scenen? Eller få hela G:a teatern att gunga till Trio Comp mitt i middagen?

För att inte tala om alla underbara, underhållande, roliga och kompetenta föreläsare... Jag har hört så många roliga skämt de här dagarna och fått skrattkramp men antingen har jag glömt dem eller så var de bara roliga om man är upphandlare... :)

lördag 20 mars 2010

arvid i dalarna


I torsdags åkte Arvid sitt första skidlopp efter att ha stått på skidorna sisådär 3 gånger förut... Det ska börjas i tid..., eller hur det nu var. :) Nåja, det var inte så seriöst som det låter men han deltog i något som jag förstår är en riksgrej - barnens Vasalopp. Strömsunds variant av detta är Västringenloppet och det var riktigt bra upplagt med ortsskyltar som på Vasaloppet, ni vet Eldris, mfl.
Arvid åkte de första 25 metrarna sen gick vi större delen och sen åkte han de sista 25 och ville åka mer efter mållinjen så det känner jag mig nöjd med - att han inte blev avskräckt, alltså. Mycket stolt är han över sin medalj fast just då var nog den bästa belöningen att få leka med de andra i snöhögen... :) Inga bilder eller videoklipp från loppet som ni vet varför men dock en bild från en stolt uppvisning av medaljen som, förstås, är i renaste guld! ;)

Purina ONE - buzz

Jag buzzar* också för Purina ONE -kattmaten som är utvecklad av veterinärer och nutrionister och som finns i olika sammansättningar/produkter för kattens alla livsfaser. Hemma har jag prover för Purina ONE adult för vuxna katter och min mycket kräsna katt kan själv berätta i bilder vad han tycker om Purina ONE.

Jag presenterar Purina ONE bredvid nuvarande favoriten Whiskas
Efteråt - vilken skål är tom? Och det är samma bild dag efter dag efter dag... Stutz har valt!

Mer bevis:

Purina ONE innehåller ingredienser av hög kvalitet som hjälper till att understödja kattens naturliga skyddssystem.

Vill du ha prover till din katt så kom hem till mig!


*Jag är Buzzador vilket innebär att jag är med och marknadsför nya produkter med hjälp av mun-till-mun-metoden. Vill du bli Buzzador själv så kan jag värva dig!

torsdag 18 mars 2010

kameraf****n! - omtagning...

Det blir ingen film på bloggen.

Det är helt slut på svärord som kan illustrera hur besviken, arg och frustrerad jag är över våran Samsung DVD-kamera.

Idag var det barnens Vasalopp, aka Västringenloppet på dagis och jag åkte dit med kameran för att filma Arvids fjärde skidåkning och första skidlopp. Efter exakt 3 minuter säger kameran "Skrivfel. Tryck OK för återställning!".

För det första finns det ingen knapp som heter "OK" eller ens någon knapp i digitala menyn med det namnet. Men jag har lärt mig av erfarenheten att det är play-knappen de menar. Kameran blåskärmar en liten stund, återupplivar sig själv med bara halva displayen i funktion. Trycker på REC igen och får samma meddelande. Trycker på den s.k. OK-knappen och den ser ut som vanligt men så fort jag försöker spela in så slänger den upp samma meddelande.

Helt tröstlöst alltså så kameran hamnade i fickan och jag har numera bara mitt eget minne av vad som hände sen eftersom jag dumt nog inte tog med digitalkameran och filmade med den, vilket löjligt nog är ett säkrare kort. Den korta film som blev går antagligen inte att rädda då skivan troligen inte går att stänga och därmed spela upp i annat media. Det vet jag för att det alltid har blivit så förut när den tuggar på om "skrivfel".

Hemma igen ringde jag, lagomt upprörd, upp leverantören och efter att jag talat om att det inte är dom jag är upprörd på (de har varit mycket tillmötesgående under allt strul) så sa jag att jag aldrig kommer att köpa en Samsung igen och om det inte är görligt att de tar tillbaka kameran och jag får pengar tillgodo så skiter jag i pengarna och kör kameran i avfallskvarnen! Dessutom la jag till att det enda den där kameran blev inköpt för var att filma min sons uppväxt och det har den absolut inte klarat.

Killen i andra änden, mycket sympatiskt förresten, tog mitt beställningsnummer och bad mig vänta. Efter några minuter fick jag reda på att en förfrågan om återköp har gått iväg och att jag kommer att underrättas via mail om hur det går.

Håll tummarna för att det inom en månad finns en Canon Legria FS200 här hemma istället för den här helt värdelösa Samsungen...

tervelainen soumalainen


Visst ser det vackert ut? Blå himmel och blått hav och en stor vacker kryssare däremellan...
I maj åker vi till Finland hela familjen för att hälsa på mina släktingar. Det blir Arvids första längre resa och jag undrar hur han kommer att gilla både den långa bilåkningen men också båtturen. Vi har bokat hytter fast att vi åker på dagen, så att vi kan dra oss undan och vila en hel del eftersom vi kommer att åka bil på natten och turas om att köra. Det är rätt tråkiga båtturer ändå, jag får hoppas på det där fina vädret så att man kan var uppe på däck och titta på andra båtar, det gillar nog Arvid. :)
Det ska bli otroligt roligt att besöka Finland igen, det är nästan 4 år sedan jag var där sist. Om jag börjar läsa finska nu, undra hur mycket jag hinner lära mig till dess?

tisdag 16 mars 2010

kameraf****n!

Vår DVD-kamera har kommit tillbaka från reparation. För tredje gången. TREDJE gången. Det betyder att jag hoppades allt jag kunde på att den j**la kameran inte någonsin mer skulle leta sig till huset på Näsviken.

Men - igår landade en paketavi i posten från leverantören och mycket riktigt så ligger den nu här på köksbänken.

Det dåliga är att det som sagt är tredje gången den är iväg för samma problem och jag litar därför inte på kameran det minsta.

Det bra är att det tillsammans med kameran anlände en DVD-brännarenhet som alldeles uppenbarligen är den som har bytts ut den här gången, samt en av mina DVD:er med texten "This DVD is no good" på. Det kan betyda att Samsung ÄNTLIGEN har fattat att jag har rätt och att det är fel på kameran och inte handhavandefel som de velat påstå tidigare. Det kan också betyda att kameraf*n äntligen fungerar men jag tänker inte satsa pengar på det.

Om den fungerar kanske det kommer in filmer här på bloggen. OM...

fredag 12 mars 2010

annat

Jag gör också annat än buzzar. Jag har börjat jobba lite smått sedan i måndags. Känns riktigt, riktigt bra. Roligt att träffa folk och GÖRA något.

Arvid har varit sjuk ett par dagar igen. Från att inte ha varit sjuk nästan alls från i våras till i julas så har han nu haft vattkoppor, magsjuka x2, tandköttsinflammation, influensa och nu en förkylning med feber, hosta och snor. Helt sjukt! Det trots att han äter och sover bra plus får Mivitotal Kids sedan december. Aha! Det kanske är DEN som är boven! :) Den funkar tvärtom liksom... :)

Nåja, idag är han åter hos sin älskade dagmamma och jag hoppas att han får vara frisk nu resten av månaden. Det är ju som sista chansen att vara ute med skotern den här månaden.

Ha en bra helg, alla läsare!

Dove - buzz #2

Nu har jag duschat med Dove Visible care i några dagar och faktiskt så har min flagnade torra hud på smalbenen återhämtat sig märkbart och är mycket mjukare.

Annars så tycker jag att det är lite överdrivet att den ska löddra så mycket och vara så dryg, där är den ungefär som andra duschkrämer.

Youth Code - buzz


Nu har min l'oreal youth code anlänt från Buzzador och den bestod av tre produkter. En dagcreme, en ögoncreme och ett serum att använda under de andra för bättre effekt.
Jag har börjat använda den morgon och kväll (ja, man ska använda dagcremen även på kvällen vilket jag tycker är lite lustigt) och det syns faktiskt skillnad! Jag testade också på mina fantastiskt torra vinterhänder och på en (1!) behandling så blev det enorm skillnad! De gick från att vara en 80-årings händer till att se ut som de borde, dvs den 35-årings händer... :)
Jag har prover på dagcremen hemma så kom gärna och hälsa på och få en sån plus information om produkterna!
Vill du också buzza så värvar jag dig gärna till Buzzador.

fredag 5 mars 2010

Dove - buzz







Idag har jag fått hem proverna för Dove, som jag är buzzador för. Det är en ny Dove duschkräm som heter Visible Care och som ska göra huden extra mjuk och len eftersom den håller kvar fukten efter duschen bättre än andra duschkrämer.

Den luktar gott och har en praktisk flaska och ikväll blir första testet. Jag kommer att rapportera här under närmaste månaden så får vi se om den gör det den säger sig göra. :)




Jag har värsta torra vinterhuden nu och ser ut ungefär som jag vore 80 år så det är toppen om den fungerar.

Vill du ha en provflaska och en rabattkupong för Dove Visible Care av mig så kom hem till mig!




Du kan också själv bli en buzzador och få en massa produkter mot att du sprider information om dem - buzzar - till dina vänner. Vill du det så kan jag värva dig! :)

onsdag 3 mars 2010

hur maten påverkar oss

Annika Lagerhorn om basalleriger och kroniska besvär av alla de slag

Jag vet inte vad jag ska tro om detta men det är intressant läsning iaf, speciellt för alla oss som dras med kroniska besvär. Läs med öppna sinnen och se om det är något som går att använda för just dig. Jag har läst den lite då och då under ett par år och först slagit den ifrån mig (eftersom förändring är skitjobbigt) och nu har jag börjat att förlika mig lite med den och ska faktiskt börja testa lite förändringar i min kost. Det kostar inget att prova och jag lider ingen skada om det inte fungerar...

tisdag 2 mars 2010

låt jorden andas en stund

Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen.

Världsnaturfonden WWF- Earth Hour 2010 - STARTSIDA

buzz!

Inom kort kommer det att komma testrapporter här på min blogg för följande produkter:






måndag 22 februari 2010

bilder från skotertur


Min son har motorer i blodet, syns det? Han spanar in framförallt pappa mycket noga och gör som han gör... :)

Foto: AncaBanca

fynd

Förresten så fick jag en roligt födelsedagspresent av Simon i lördags. Eftersom Arvid var sjuk skickades jag iväg på Helens kläder för att köpa jeans på rean. Kom hem med ett par Lee Marion och ett par Lee Coral samt en snygg ulljacka (orange/svartrutig). Allt kostade 600 kr... 75 % rea rules!

det är kontrasterna som ger perspektivet

Igår firade jag en alldeles ovanligt lugn födelsedag. Jag är trött och hängig och Arvid har fått influensa så det blev en tårta på bordet och en handfull besökare vilket piggade upp en del, att få skratta lite och surra om en massa väsentligheter och oväsentligheter.

I lördags var jag på Ancas 30-årsmiddag och hon och dansgänget skulle vidare på dans men jag gick hem redan klockan åtta, supertrött... Det är såna gånger jag inser hur förändrat mitt liv har blivit och hur mina 35 år redan känns som 70... Det fanns absolut inte det minsta gnutta lust att följa med på dans, snarare en stor lust att landa i soffan hemma och slumrande titta på skidåkningen på OS. HERREGUD!

Under en rätt lång tid nu har jag haft stora sympatier för de som ägnar sig åt uppåttjack. Allvarligt. För den här tröttheten är helt förlamande och otroligt nedtryckande. Blir jag inte piggare snart vet jag inte vad jag ska ta mig till. Uppåttjack, kanske?

Nåja, det finns tårta kvar för den som vill ha och som vågar trotsa influensasmittan. :)

onsdag 17 februari 2010

superdos av frisk luft

I helgen var vi i Hillsand och tog det lugnt, umgicks med god vänner, åt kams(!) och åkte lite skoter men grillade mest mackor och korv.

Jag, som inte varit utomhus sedan i julas, fick en överdos frisk luft och har varit helt däckad sedan i måndags. Supertrött och låg. Kan ju också vara biverkningar av medicinen, förstås.

Roligt var det iaf, att få komma ut i det fria och det tyckte Arvid också. "Anca", "Ssööören" och "footrar" - då är livet kul! :) Och så korv och mackor förstås.

Och sen fick han ju leka med pojkarna puckelbro och bara det skulle förgylla vilken helg som helst.

I går hade vi första träffen på mindfulnesscirkeln och det var jättetrevligt, skönt att få lite disciplin på mig själv igen! :)

måndag 8 februari 2010

nästan som ny

Tack för alla påhejningar i mitt gnällinlägg. :)

Efter att i princip haft fyra kanyler i kroppen samtidigt så gjorde torsdagens vedermödor att jag nu är mycket bättre. Har till och med varit ute med Torsten Tvåmed idag (Tures bror) på en kort runda och sen en stund i solen.

Får nu nya medicinen tid att verka så ser våren ljus ut!

onsdag 3 februari 2010

gnällinlägg

Jag har haft bättre dagar. Verkligen haft bättre dagar. Knäet har svällt igen inatt och gör ont, ont ända ner till fotleden. Höften är sitt gamla vanliga jag, dvs inga hastiga rörelser där inte. Armbågen har en sprucken ledkapsel av allt tryck så nu har jag smärtilningar ända ner i knogarna. Käkleden är så illa att jag inte äter förrän tidigast mitt idagen och då helst färdigtuggad mat. Ont, ont, ont, trött, trött, trött.

Sådär, nu är det färdiggnällt!

I morgon en ny dag - ny medicin samt kortison i tre leder. :)

måndag 25 januari 2010

våra vänner på gården

Idag tog jag och Arvid en kort tur med Ture Tvåmed. Jobbigt i nyfallna snön och med 15 kilos barn i lasten, men vi behövde komma ut en stund efter allt fäfotsliggande... :)

torsdag 21 januari 2010

här ligger vi för fäfot

Var för säger man fäfot? Att man ligger för fäfot?

Iaf så gör hela familjen det just nu. Det går tydligen någon sorts maginfluensa i bekantskapskretsen och vi har fått det alla tre med lite olika varianter. Dessutom har Arivd tandköttsinflammation vilket gör ONT.

Om man ser det från den ljusa sidan går det inte åt så mycket mat i vårt hushåll just nu. :/

måndag 18 januari 2010

en hjälpande hand

Foto: SOS-barnbyar
Idag anlände ett foto på fyra glada barn i vackert solsken och iklädda sina finkläder (inte samma barn som på fotot ovan). Vi har därmed fått besked om vilken vår fadderby är hos SOS-barnbyar. Det är byn i Hargeisa i Somaliland, ett land som inte ens är erkänt som ett land. Fattigt, misär men också under hoppfull uppbyggnad. Kvinnor och barn är de som råkar mest illa ut och 93 % av dem hamnar tiggandes (och antagligen värre saker) på gatan.

Det här är något jag velat göra länge, ända sedan jag var liten och fick brev från min faster då hon bodde i Afrika. Hon är en person som påverkat mig mycket i mitt liv och nu känns på något sätt cirkeln sluten.

Läs mer om Somaliland här >> och om SOS-barnbyar här >>.